Over mij

Over mij

Vioolspelen heb ik beroepsmatig vijfentwintig jaar gedaan in het Metropole Orkest. Een orkest wat is gespecialiseerd in het maken van lichte muziek. Denk hierbij aan jazz- en popmuziek en eigenlijk aan alles wat geen klassieke muziek is.

Zes jaar

Van kinds af aan bracht muziek me in een bepaalde gemoedstoestand. Het deed wat met me, en het maakte dat ik luisterde. Het snel onthouden van een liedje en dit zuiver kunnen zingen bleven niet onopgemerkt.
Eerst de sopranino-fluit en daarna de viool kwamen in mijn leven. Een leven van elke dag studeren, weekend of niet, vakantie of niet. De viool ging mee en gestudeerd werd er.
Het gaf discipline, doorzettingsvermogen en een leven in de muziek.

vioolles

Na ondertussen alweer jaren op een veel minder intensief niveau beroepsmatig met mijn viool bezig te zijn, blijft de muziek aanwezig en kan ik nu genieten van het viool studeren. Daar waar het eens een noodzakelijk kwaad was om iets te bereiken is het nu de muziek die ik in mijn vingers heb, die me plezier geven.

Het schrijven is ineens ontstaan. Met alle concerten die ik orkestmatig heb gegeven in het begeleiden van velerlei artiesten gingen hier altijd repetities aan vooraf. Een periode waarin je de mens achter de artiest ziet.
Dit bracht soms erg leuke situaties met zich mee. Beeldend, en daar ben ik over gaan schrijven.

Of het nu een artiest is of het bijzondere van alledaagse situaties waarin we als mens verkeren, het kan een bijzonder beeld bij me oproepen en als ik dit zie gebeuren denk ik: ‘dit is weer een schrijfsel waard’.

Ik beleef hier veel plezier aan en ik hoop u ook.


2013, Hotel New York Rotterdam, foto: Ruud Breuls

U kunt met mij in contact komen door onderstaand formulier in te vullen.